Conservation of fishing resources

We purchase only Maguro (tuna) that are allocated in the catch quota and are well managed. We do not deal with Maguro“less than 10kg of bluefin tuna” and ones caught by“round haul vessels”. We consider this is one of the reasons decreasing fisheries resources.

Sustainable food cycle

We use the waste from the Maguro to make organic fertilizer, and pass it on to local farmers for their crops. Our desire is to use the entire fish and not waste the gift from the ocean.

Energy resources

We try to offset even the enormous energy consumption required for a super freezer warehouse. We set up a solar power generation system on the top of the office after the 2011 Tohoku earthquake and tsunami.

Education

We offer lectures on food education for elementary school students who come to the warehouse for field trips. We also employ a local younger generation, and overseas trainees as well, and provide human resources for them.

資源保護

近海メジマグロ(10kg未満のまぐろ)および、資源枯渇化の原因と考える“巻き網船“の魚は一切扱わない。漁獲枠で割り当てられ、しっかりと管理されたまぐろのみ仕入れます。

食の循環

まぐろの加工残渣を使った”まぐろ肥料“を開発し、市内の農家さんへ無償提供。自然からいただいた恵みを最後まで使い切ります。

エネルギー

超低温冷蔵庫に要する莫大なエネルギー消費を少しでもオフセットしたい。2011年の東日本大震災以降、社屋に太陽光発電を設置しました。

教育

市内近郊の小学校の社会科見学の受け入れ、食育講義を行なっています。地元の若手や海外研修生を積極的に雇用し、人材教育を行います。